1. Plăcinte
2. Mămăliga
3. Brănza de oi
4. Hrișcă
5. Fructe și legume de casă
6. Murături
7. Mujdei
8. Jin de casă
9. Zeama
10. Sarmale
● Știu că îmi cam lipsea hrișca, din aia, ca la bunica, în sos aromat, ca atunci când vii flămândă de la școală și ai putea mânca o tigaie întreagă. Dar am rezolvat problema. M-am întors în Moldova. (Tam Tararam)
● Plăcinte! Sarmale! Și tot felul de mâncăruri de casă! Eu nu știu să le fac. 😁 Restul se găsește și în magazinele specializate. (Constanța Trofimov)
● Pampuşte proaspăt scoase de mama din cuptor, înmuiate în mujdei de usturoi și nuci. (Rodica Ninicu)
● Cireșe albe. Aici nu se găsesc deloc. (Viorica Nanu)
● Plăcintele cu brânză, tort “Poveste” și muraturi. (Diana Lungu)
● Plăcinte, roșii cu gust de roșii, brânză de oi, hrișcă (noroc că poate fi găsită și în afara Moldovei), chefir/reajenka. (Dada Che)
● Borș roșu, sarmale, halva, chefir, slănină cu usturoi fraged. (Irina Dubinski)
● Plăcinte cu brânză, sarmale și zeamă cu tăiței de casă + chiperi prăjiți cu sos de roșii! (Irene Mar Adentro)
● Toate tipurile de brânză: de vaci, de oi, caș, cu cheag etc. Aici nu-s! (Mariana Gălescu)
● Plăcinte, baba neagră, borș acru. (Aksinia Novikova)
Copyright © 2025 Mahala House SRL