Food

Dejunuri gătite acasă

Dejunuri gătite acasă

1. Grenki (pâine muiată în ou și prăjită); clătite, tartine fierbinți; terci de ovăz; blinele; brânzoaice. (Angelica Frolov)

2. Dejunuri vegane. De exemplu, pâine cu morcovi şi seminţe, o frunză de salată verde sau de varză, maioneză vegană, brânză de cocos, un burger vegan, nuci (înmuiate în apă în prealabil, astfel capătă gust de nuci proaspete, tare dulci şi zemoase), câteva felii de castraveţi muraţi şi verdeaţă, dacă am. Ori iaurt vegan cu stafide şi nuci înmuiate în prealabil. Sau salată de fructe. Sau musli ori fulgi de hrişcă cu lapte. de orez, sau de cocos, sau de ovăz, sau de migdale, sau… (Tam Tararam)

3. Pâine cu brânză și ceai negru, dulce. (Diana Mihuta)

4. Pâine cu unt și brânză de oi, ceai de mentă din grădina bunicii! (Maria Minchevici Boroda)

5. Ouă cu patlajică ♥️ Și nu orice patlajică. Dar de acelea mititele dulci-acrișoare de la bunica din grădină. Și ouăle de la găinile bunicei. (Nata Price-Moraru)

6. Sârniki cu smântână și dulceață de pomușoare de pădure, pâine cu unt, cașcaval și avocado și sardine. (Irene Mar Adentro)

7. Clătite cu vișină. (Alina Burlacu)

8. Pâine cu unt și miere. (Tatiana Chihai)

9. Brânzoaice, clătite, omleta, scrob, shakshuka, placinte din lavaș cu brânză de vaci, chec, pancakes, croissante (din astea înghețate). (Dana Belicov)

10. Pâine cu unt și cafea. (Roxana Marin)

11. Ah, am uitat de dejunul meu preferat - mămăliga rămasă de cu seara - prăjită până devine crocantă și presărată cu brânză de oi. (Dana Belicov)

12. Черный кофе, тосты с какой-то насадкой, омлет (моя любовь), "горячие бутерброды". (Екатерина Постолатий)

13. Terci de orez cu lapte și bostan, sau dejunul meu preferat- pâine cu unt și pește sărat (oricare), ou fiert tare, roșii. (Gala Roșca)

14. Hrișca cu lapte, adorată de mine și fetița mea. (Diana Boboc)

15. Omleta sau ovăs cu cașcaval și ciuperci)) în copilărie tare iubeam lapte cu hrișcă sau cu macaroane de-acelea mărunte în forma de floricele, nu demult am găsit și cumpărat să îmi aduc aminte de acele timpuri. (Alina Flame)

16. Lapte cu macaroane. (Rodica Nicolaescu)

17. Hrișcă cu lapte aș mânca toată ziua 😍. Pâine cu unt și dulceață de prune un pic arsă, de la bunica, cu ceai din floare de tei, măceșe și cu ce mai avea ea strâns de cu vară. Lapte cu mămăliguță,sau laptele din ceaunul în care se făcuse mămăliga. (Кристина Мустяцэ)

18. Ceai negru dulce cu pâine cu unt și cu brânză sărată. (Cristina Soric)

19. Terci de ovăz, griș, omleta. Chiar azi - frigănele. (Diana Zamurca)

20. Când eram mică, mama făcea în fiecare zi terciuri. Foarte rar - brânzoaice ori blinele. Acum nu suport terciurile, înafară de hrișca cu lapte. (Aurica Sârbu)

21. Un pahar de ceai de buruiene: urzică ori mentă, sau lapte de vaci cu un colț de pâine. (Dumitru Sârbu)

22. Eu iubesc dimineața să mănânc brânză cu smântână. (Ecaterina Suman)

Copyright © 2024 Mahala House SRL