Dear places

Istorii despre bibliotecile locale

Istorii despre bibliotecile locale

1. Istoria bibliotecii pentru copii din Strășeni a fost scurtă. Din anii 90+ , s-a transformat într-un magazin de carne și salamuri. (Natalia Gârbu)

2. В Бельцах, во всяком случае, муниципальные библиотеки стали местом встреч, общения. Иногда там проводятся творческие вечера. В целом, насколько мне известно, курс библиотек в Молдове взят на создание и поддержание активности внутри сообществ. (Elena Culic)

3. Până prin 94 era librărie, care mai apoi a fost transformată în club de noapte, mai apoi discoteca, iar de vreo 17 ani e o ruina. Biblioteca satului era într-un apartament la primul etaj, țin minte adolescentă fiind, încă împrumutam cărți de-acolo. La finele anilor 90. Îmi pare că a fost închise, căci nu mai era buget să plătească satul salariul bibliotecarei și caldura și electricitatea din acea bibliotecă... Acum nu știu ce-i acolo. Probabil locuiește cineva... Asta în satul Merenii-Noi, care atunci avea o populație mai mică de 1500 locuitori… (Victoria Prunici)

4. Din câte știu eu, în Durlești biblioteca a fost transformată într-un bar, toate cărțile au fost stocate în saci și lăsate în abandon, și barul e abandonat de ceva timp. Sunt multe de făcut în Durlesti, Din păcate cultura a fost lăsată și ea în abandon, noi însă nu ne dăm bătuți 🙂 de aceea și am inițiat festivalul Au Gust pentru a dezvolta cultura și agricultura (Daisy Havok)

Copyright © 2024 Mahala House SRL