School

Balul de absolvire

Balul de absolvire

1. O, eu am împrumutat o rochie roz, de la o prietenă din curte și când am dat s-o calc, am ars-o la poale. Am tras un bocet și m-am dus la o vecină care cosea, să mă scoată din belea. Vecina s-a dovedit a fi foarte iscusită și mai avea și mașină de brodat. Mi-a făcut un rând de floricele la poale și m-a salvat) În rest, nu mi-aduc aminte să fi plâns de dorul școlii) Spre dimineață am întâlnit zorii ca la carte, în valea Trandafirilor. (Gala Roșca)

2. Când am citit de balul de absolvire, primul gând mi-a fost "dar eu n-am avut din asta". Apoi am început să-mi amintesc vag și să fac legături ca asta a fost totuși. Datorită Mahalalei. Deci hai sa vă zic. Ikebane în cap n-am avut, dar un fel de extraterestră sigur am fost, încă de pe atunci, de prin 99. O rochie metalică de divă pe care mi-o făcusem singură - am mai multe imagini de modele în cap, probabil până acum e în faza de proiectare )) - și părul lăsat liber, foarte posibil ca după o îndreptare zdravănă cu fierul de călcat - experimentam metoda asta pe atunci - sau după încrețire cu un fel de toster de taieței chinezești, doar că pentru păr, împrumutat de la coreografa mea de dansuri moderne. În picioare saboți cu toc de "mama ne goriui" și un machiaj de star, cu sclipici și pudra alea "faina de calitate superioară" pe față, gen "praf de stele" - acum realizez că era foarte romantic. Și toate astea pentru câteva dansuri triste în cantina școlii! De aia făcusem legatura mai greu cu balul. Dar da, fusei prințesă încă de pe atunci. (Tam Tararam)

3. Oooo… Noi, cu vreo trei luni înainte de bal, am mers cu bunica la Gemenii să cumpărăm stofa, am discutat modelul cu croitoreasa, care nu mai știu eu cum a întins toată chestia asta. Rochia am luat-o chiar în ziua balului🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️îmi făceam griji ca n-am să am în ce mă duce))) după care am fost la frizerie, la machiaj, etc. Eee, eram cea mai fericită))) absurdul istoriei este că eu trăiam chiar peste drum de sala de festivități. Dar pe atunci aveam un prieten tare straniu, care a zis că sunt prea frumoasă, ca doar sa trec drumul🤣🤣🤣 și trebuie sa fac un "crug" de la casa mea, până la sală, înconjurând tot bulevardul🤣🤣🤣🤣 (Olya Grosu)

4. Nu am fost, pentru că părinții nu mi-au dat voie (familie baptistă). Era considerat păcat. I wonder how it would have been. (Tatiana Scutari)

5. Oh :( coafura mea de bal era "zavivkă" recent făcută, la mama prietenei mele (care era frizer în sat). purtam o fustă neagră lungă și bluză albă, împrumutate de la o colegă de clasă (din familie de subotnici). Aveam doar pantofi noi, cumpărați de la Balti, de la "tolcucică". În ajun de bal a plouat, așa că eu am ajuns la bal fără tălpi la pantofi (mi-a scăpat să menționez, pantofii erau din carton) Și încă ceva, pantofii erau cumpărați din banii din care mama trebuia să cumpere puișori. (Kasandruța)

6. Aveam un costum alb - crem, fustă și bluziță, era frumos, dar tare îmi doream rochie de bal... În el parcă eram nașă de botez.. Zorile le întâlnisem pe malul iazului, din apropiere, și atât... Nu prea, mai pe scurt. (Diana Boboc)

7. Noi nu am avut bal cu tot liceul. Am hotărât să mergem într-o excursie, doar cu clasa, și să avem petrecerea noastră acolo. De păr și machiaj nu mai vorbesc, că eram în vârful muntelui pe undeva, așa că deja a fost lux că ne-am pieptănat frumos și ne-am dat cu ceva fard de pleoape, foarte sclipicios 😅Fiind grup mic cu 3-4 profesori cu noi, nu a fost chiar interesant. 😂 (@iicalatoare)

8. Coafură? “O plăcintă” de nănașă tuflită în vârful capului, atât a putut frizerița de la colțul străzii. Am bocit când m-am vazut în oglindă. Nu m-am recunoscut. Dar nici nu puteam face nimic, îmi pusese 2 tubice de fixativ, nici o șansa să reușesc să mai schimb ceva. Să spăl părul tot nu mai aveam timp, lăsasem coafura pe ultimul moment. În consecință, am mers așa, “cu plăcinta” pe cap și am stat supărată toată seara. (Maison Mimino)

9. Am avut bal ✨pandemic ✨(Dana)

10. Am avut așteptări mult prea mari, se pare, pentru coafură, pentru ca m-am pomenit cu coc de nănășică… Cât despre bal, petrecerea tipică, cu beții și băieți inconștienți. Moderatorul petrecerii, însurat cu copil, s-a sărutat cu una dintre fostele mele colege pe ringul de dans și se dădea la toate femeile din sală. A, și doamna dirigintă a plecat acasă cu pungi pline cu mâncare și sticle de băutură. Pe scurt, drăguț :) (ionela)

11. Nu am făcut bal de absolvire, a murit o colega în accident, la sfârșit de mai, și noi nu am vrut nimic. (Ana Gurdiș)

12. O! Am luat de la o colegă de clasă revista "Burda", am ales o rochie, bunica cu mătușa au croit-o, au cusut-o, eram cea mai fericită! Când am ajuns la ceremonia a intrat o colegă fix în așa rochie de aceeași culoare ca la mine))) până acum o păstrez că amintire 💕 (Katiusha Kurmaeva)

13. Parcă-s o mâță plouată la balul din clasa IX-a, organizat într-o cofetărie vis à vis de Unic. Am avut niște bucle după urechi și ciolkă foarte tare😁 Istoria haioasa este, că prietena mea, a dat comanda să se filmeze tot alaiul. Cameramanul, nu știu ce a înțeles, ca doar ea plătește filmarea probabil, și mai mult pe ea o filmase. Un fel de: cine arvonește, acela plătește! În schimb, are acum amintire😁😂 (Adriana Rotaru)

14. Oh! Dați să vă povestesc (e primul meu coment pe pagina Mahalalei)! Nu am nicio fotografie, dar am niște imagini foarte vii, gravate în memorie. Să începem cu faptul că ardeam de nerăbdare să ies odată din școală! Balul ca balul, dar să termin odată școala și să nu mai trebuiască să calc pragul instituției date – era visul meu cel mai mare pe atunci. Motivele ? – asta e altă poveste : )

Deci, balul. Anul 1990. M-ați înțeles, da? PANTOFII: Pantofi albi, am găsit la un cooperativ, dar unde, la Soroca ori la Mojilău, chiar nu țin minte. Pantofii au rezistat ’’destoinic’’ balul și o lambadă de toată frumusețea, dansată împreună cu Lilia Codrean ( Liliana Rusu, nu știu dacă ții minte )) A doua oară i-am încălțat la un examen de intrare ( nu mai țin minte la ce, oricum, primul an, nu am reușit că nu mi-o ajuns câteva baluri ( nu de absolvire )), baluri cu sens de puncte ))), și când am ieșit de la examen – ploua! Ca și în inima mea ))) și respectiv pantofii cooperatiști s-o descleiat )). La gară, am ajuns desculță. 

ROCHIA: Rochia a fost superbă! Am găsit un model în Burda, cu mâneci bufante și fustă scurtă în față și lungă în spate – să mori nu alta! – și am umblat din urma mamei vreo două luni să-mi cumpere stofă. Hai că-ți cumpăr! Da de unde, că nu-i. Respectiv, am descusut rochia de mireasă a mamei, era dintr-o stofă aspră, albă cu liurex, numai bună pentru corset, iar mânecile și fusta, am zis că le facem dintr-o perdică. Rochia mi-a cusut-o Evghenia Mihailovna, croitoreasa satului și nu doar. Dumnezeu să o odihnească în pace, a fost o Doamnă taaare delicată. 

COAFURA: Eu sunt șatenă, adică, am fost ))) acum sunt mai mult căruntă. Respectiv, voiam o schimbare. Voiam blondă, vă dați seama ))) Blondul de atunci semăna mai mult cu ’’galben de puișor proaspăt ieșit din ou’’. Și acum țin minte ochii lui Anatolii Ivanovici, când m-a văzut ’’blondă’’. La întrebarea lui mută, am zis : un experiment nereușit. Anatolie Baltat, nu cred că mai țineți minte ce mi-ați spus atunci. Eu - țin: ’’Principalul să nu ajungi ca mine’’. 

Și... MASA de sărbătoare. Mama mi-a făcut o masă pe cinste, afară, în grădină. A fost bine, chiar a fost bine. Au fost vecini, rude, colegi de lucru ai părinților, cei care nu aveau copii absolvenți, a fost o seară foarte liniștită și plăcută. Țin minte ca azi, mă uitam la mama și tata și mă gândeam – ce bine că vă am! Pe fratele meu, nu-l ține minte în seara aceea, dar trebuia să fi fost și el pe undeva. Te iubesc până la soare și înapoi, Vadim. A fost o seară pur și simplu mi-nu-na-tă. Și foarte liniștită. Ca liniștea dinaintea furtunii. Ei, dar asta e altă poveste. (Andriana Sindirinschi)

15. Balul de absolvire după clasa 9, eram cea mai mică din clasă și colegii nu au dorit să mă ia cu ei la întâlnitul zorilor. Eram foarte supărată. Alte baluri de absolvire nu am mai organizat. (Violetta Letushka Movilla)

16. Это история про выпускной после 9-го класса, в Страшенах. Всем дали задание рядиться, назначили дату. Я очень ответственно подошла к этому вопросу, и решила шить наряд на заказ, потому что у меня вся семья шьет, сестра - швея, мама - технолог. Вот я и решила подойти к этому нестандартно, и выбрала себе очень эпатажный образ, это был корсет и супер-мини юбка. Мы с сестрой съездили в Кишинев и купили ткань в Gemenii, такого синего цвета, “под рыбку”. В итоге, ансамбль был готов - очень обтягивающий корсет и короткая-короткая юбка. Важно добавить, что из летней поездки в Москву я привезла себе сандалии на платформе, с завязками вокруг ноги до самого колена, как у греческой богини. Я все это навязала, нарядилась, и вышла на место встречи - в парк, возле школы. На месте я увидела, что все девочки одеты в максимально закрытые бальные платья в пол, а я одна, как отщепенец, в супер-мини корсетном наряде. Я максимально выделялась, и даже на всех фотографиях это очень смешно, потому что все девочки в платьях в пол, а я - в мини. Мальчикам, естественно, мой наряд как раз таки очень понравился, возраст, гормоны. У нас был вечер, встреча закатов, танцы в баре, мы тусовались до утра. Но в самом конце был полный треш, потому что когда я развязала завязки, оказалось что они все это время впивались в ноги, и все ноги были в следах-борозках и синяках. Вдобавок к этому меня покусали комары, потому что мы встречали рассвет у озера. В итоге я была в крапинку и в полоску, и это было полное фиаско, я потом чесалась долго, ноги дико болели и отекли, удивительно что не случилось чего-то похуже, я только потом узнала насколько опасно так затягивать эти завязки, как это вредно для кровеносных сосудов. На выходе я получила ноги с рисунком из точек и завязок от босоножек. (Надя Павлычева)

Copyright © 2024 Mahala House SRL